förra
1 maj 
nästa
Tiden
hem 

Soffhäng
Maj 13  Soffhäng
Skriven Av den | under Vardag


Det blir mycket soffa nu med bebis här hemma! Det är där man spenderar sin mesta tid. Det matas, pratas, jollras, vyschas, äts, tittas TV och sovs.Men allra mest vill det lilla miraklet sova i famnen. Inte ofta jag lyckas lägga över hennes på soffan så här och hon sover vidare. Hon börjar ju bli mer och mer vaken om dagarna och är så ofantligt fascinerad av ljuset och alla intryck runtomkring, oavsett hur trött hon är! Blommor piggar ALLTID upp!Inatt sov lilltjejen lite hackigt! Vi försöker ändå få in en viss rutin på kvällarna, men igår somnade hon nästan lite för tidigt och i soffan, så självklart vaknade hon när vi skulle bära in henne i spjälsängen. Rest is history;) Trötta dagen idag, men fått undan en maskin tvätt, diskat OCH lagat mat. Jisses, vad man blir effektiv när man har barn. Man har liksom inte tid att tänka, det är bara till att göra. 

Annars tar jag det lugnt om dagarna och försöker vänta in min kropps läkning! Det tar sin lilla tid! Man brukar säga att det minst tar 9 månader, som en graviditet, att bli återställd och ibland tar det till och med längre tid. Visst kliar det i fingrarna efter lite träning, men jag har inte ens kunnat gå i en normal takt på ETT ÅR pga att jag även blev väldigt sjuk under graviditeten, så sakta men säkert. Ryggen har blivit svag och måste tränas upp, magmusklerna och alla organen måste på sin rätta plats igen, mina fötter är riktigt, riktigt ömma, som om dem genomgått värsta maratonpasset. Det jag har börjat med är lite stretching och försiktiga yogaövningar för att känna in hur kroppen egentligen mår. Sen blir det någon promenad då och då! Men att jag skulle svettas floder efter förlossningen kom som en totalt otrevlig överraskning! Det har jag skrivit till barnmorskan om!

Sen är det ju det här med kläder, när din kropp är i ett mellanläge. Det är svårt! Man kommer inte i dem gamla jeansen pga mammamage som är kvar och sen vill man bara ha sköna kläder men inte se ut som värsta trasan när man ska ut på promenad. Vilket dilemma. Dock måste jag rensa hela min garderober. Jag har så mycket skitplagg som aldrig används och bara tar plats. Det ska kastas eller skänkas. Jag kommer så småingom istället satsa på en helt ny basgarderob. Jag har ju svårt för att rensa. Det är det trista med mig. Jag har minnen till allt och blir så jäkla nostalgisk. Det är inte bra att vara för nostalgisk, så jag ska jobba på det! Ibland har jag lyckats att rensa rejält, men faktiskt alltid ångrat vissa plagg, så inte till godo att alltid kasta. Men men...beställde iaf lite basicplagg från cubus nu på morgonen och har lite paket från MONKI att hämta ut.  Men det blir inte idag! Denna trötta dagen är det soffan och åter soffan som gäller och massor med kaffe. Tar nog också lite jordgubbar som blev över från igår, efter att min gamla kollega varitpå besök. Trevligt med lite vuxensällskap mellan varven:) 

Hoppas ni mår finfint! ditt namn*

epostadress*

tillåt kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div> <a> <img>

verifikations kod*