Tiden har aldrig varit så dyrbar som nu…

Man kan väl nästan påstå att det fanns en tid innan barn och en tid efter barn. Vad jag gjorde med min tid innan, det är för mig en gåta. Nu, så här efter barn, undrar jag hur jag ens kunde känna mig stressad eller tycka att tiden försvann fortare än kvickt! Jag hade ju verkligen ALL tid i världen. Jag kunde styra min tid, softa på soffan om jag ville det, ta mina promenader, gå mina fotorundor, gå till gymmet, prata i telefon utan att bli avbruten, sitta länge vid matbordet och njuta av maten, kela länge med katten, sippa på kaffe i timmar, ta långa bad, gå på restaurang, träffa vänner, läsa spännande böcker, reflektera och fundera över ditt och datt! IDAG hinner jag inte vakna förrän det är läggdags igen. Nu rinner bokstavligen tiden mellan fingrarna. Varje minut räknas. Och tidens enda syfte har blivit att fixa och trixa för att i slutänden få så mycket tid jag bara kan med min fina Miranda. Varenda minut räknas! Och jag tänker att den stress jag kände tidigare, snarare berodde på att jag hade för mycket tid! För mycket dö-tid helt enkelt! Idag behöver jag aldrig reflektera över hur jag ska spendera varje överblivna minut. Tänk att en ny familjemedlem kan omkullkasta hela ens värld och självklart till något så mycket bättre än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Hon är värd allt i världen. Oavsett hur vi spenderar vår tid tillsammans, om det så är att hantera trotsutbrott eller torka en snorig näsa, så väger det upp tusenfalt och jag skulle då aldrig någonsin vilja byta bort det mot någon dö-tid i världen! Förmodligen kommer den tillbaka någon dag:). Det kommer ju en tid med vuxna barn med, men jag antar att ”mamma är ju alltid mamma” oavsett! Så exakt precis som innan kommer det aldrig att bli! Lillplutten har verkligen tagit oss med storm! Men vet ni…klockan börjar bli mycket, Miranda har haft 39 graders feber idag och jag måste få mina timmars sömn innan lillplutten vaknar. Hoppas på att hon mår bättre imorgon! Har många tankar kring tid just nu och hinner inte utveckla det så mycket mer, men jag tror ni hajjar!:) Godnatt från oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.